Yara International investerer 263 millioner dollar i Sluiskil, Nederland, for å forbedre granuleringskapasiteten. Det tilsvarer omtrent 2,2 milliarder kroner.

Det melder selskapet onsdag.

Investeringen vil øke produksjonen av granulert urea med svovel, og nitrater. Den nye fabrikken vil være basert på teknologi utviklet av Yara. Byggearbeidene starter i 2015, og ferdigstilling er ventet i andre halvår 2017.

- Med den nye investeringen vil den eldre prille-enheten erstattes av en ny granuleringsenhet som er designet for også å kunne levere urea beriket med svovel, et produkt som selges med et prispåslag over alminnelig urea, skriver Yara i meldingen.

Den nye granulatoren får en årlig kapasitet på 660.000 tonn svovel-beriket urea.

Parallelt med den økte ureakapasiteten vil Sluiskil redusere produksjonen av UAN, med om lag 230.000 tonn i året, noe som frigir salpetersyrekapasitet. Denne skal brukes til å produsere 130.000 tonn CAN i året.

Les også på DN.no:

Saipem tar gigantnedskrivninger og kutter 8.800 stillinger  

Twitter-underskudd tross kraftig omsetningsøkning  

Aten-børsen åpner trolig igjen  

Se DNTV:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.