Meglerhuset Exane BNP Paribas oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro til nøytral fra «underperform» med kursmål 34.

Det skriver meglerhuset i en oppdatering datert tirsdag.

De mener at etter fallet i aluminiumpriser så langt i år, og den tilsvarende svekkelsen av Hydros aksjekurs, ser aksjen billig ut. Exane viser til at med en 2016 ev/ebitda-multippel på 5,4, er aksjen rundt 20 prosent under snittet i sektoren, og fortjener ikke lenger en «underperform»-anbefaling.

- Det er riktignok mer begrensede vekstmuligheter i aluminium enn for andre basemetaller, noe som rettferdiggjør en rabatt, men sentimentet bør øke siden aluminiumpremien har bunnet ut, skriver meglerhuset.

De vente imidlertid at inntjeningen til Hydro vil være svak fremover.

- Langsiktig oppside på prisene begrenses av kinesisk eksport og begrenset volumkapasitet, noe som gjør at aksjen ikke fortjener kjøpsanbefaling heller, skriver meglerhuset videre.

Les også:

Standard & Poor's: Advarer Brasil mot søppelstatus  

Saipem tar gigantnedskrivninger og kutter 8.800 stillinger  

Se DNtv: Skodas salgsdirektør Werner Eichhorn har en plan.

Vil bygge ny SUV
Skodas salgsdirektør Werner Eichhorn har en plan for å selge 1,5 millioner biler årlig.
00:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.