Analytikerne fremhever at Subsea 7 leverte bedre enn ventet justert ebitda i andre kvartal samtidig som ordreinngangen var om lag som ventet. Ordreboken for 2016 gir dermed fremdeles grunn til bekymring.

Det fremgår av oppdateringer fra Morgan Stanley, DNB Markets, Pareto Securities og Handelsbanken Capital Markets onsdag.

Usikkert i 2016

DNB Markets og Pareto Securities venter å gjøre få estimatendringer etter rapporten ettersom guidingen var relativt uendret fra første kvartal. Begge fremhever fortsatt usikkerhet for 2016 basert på ordreboken.

«2015 konsensus kan gå opp, men visibiliteten for 2016 er fortsatt lav, skriver Morgan Stanley og gjentar «overweight»-anbefaling på aksjen.

«Rapporten bør ha en ganske nøytral innvirkning på konsensus for 2016, men vi mener selv at vi må redusere vårt anslag for 2016 fordi i dag har estimert for høye inntekter», skriver Handelsbanken Capital Markets.

Subsea 7 rapporterte et justert resultat, ebitda, på 275 millioner dollar i andre kvartal, mot ventet 246 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Den sterke justerte ebitda skyldes underliggende prosjektgjennomføring, samt et større bidrag enn ventet fra selskapets joint ventures, skriver Morgan Stanley.

Ordreinngangen i kvartalet var på 900 millioner dollar og selskapet har med det en dekning i 2015 og 2016 på henholdsvis 83 og 52 prosent, noe som er litt under historisk gjennomsnitt, ifølge Pareto Securities. Morgan Stanley mener dette er på linje.

«Basert på takten i ordreinngangen for 2016 er risikoen for estimatene betydelig», skriver Pareto og viser til at dekningen for 2016 bare økte til 53 prosent i andre kvartal fra 45 prosent i første kvartal.

Salgsanbefaling fra DNB

Også DNB Markets og Handelsbanken Capital Markets mener at dekningen for 2016 er lav og at dette representerer en risiko.

DNB Markets gjentar salgsanbefaling og kursmål på 55 kroner, mens Pareto Securities gjentar hold og kursmål 72 kroner.

DNB Markets skriver videre at siden selskapet fastholder guidingen om lavere ebitda-margin i 2015 enn i 2014 indikerer dette fall i marginen i andre halvår da denne var 22 prosent i første halvår, mot 21 prosent i 2014.

«Vi venter at investorfokus i dag å være på marginprogresjon i andre halvår og lav ordredekning for 2016. Vi venter at aksjekursen til å avta i løpet av dagen», heter det fra DNB Markets.

Les også:

Standard & Poor's: Advarer Brasil mot søppelstatus  

Saipem tar gigantnedskrivninger og kutter 8.800 stillinger  

Se DNtv: Skodas salgsdirektør Werner Eichhorn har en plan.

Vil bygge ny SUV
Skodas salgsdirektør Werner Eichhorn har en plan for å selge 1,5 millioner biler årlig.
00:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.