Laksebaroner som står med rumpa i elven og klager over lakselus møter liten forståelse hos oppdrettsmilliardær Helge Møgster og familien.

- Det er ubegripelig hvor mange som vet mye mer om lakseoppdrett enn oss. Både i Oslo og på Røros har de mye mer peiling på oppdrett enn vi som står med begge føttene oppi det, sier Helge Møgster til DN lørdag.

Les hele saken her (krever innlogging): Langer ut mot laksebaroner dnPlus

I et intervju med VG sier investor og ivrig laksefisker Bjørn Rune Gjelsten at han er bekymret over stadig flere rapporter om fangst av oppdrettslaks i norske elver. Selv fikk han en oppdrettslaks under et opphold i Altaelva i begynnelsen av juli. Mange laksefiskere frykter at villaksen vil bli svakere om den får innblanding av oppdrettslaks i genmaterialet. Målselva, som ligger like ved fritidsboligen til Gjelsten, har ingen oppdrettsanlegg i umiddelbar nærhet.

- Her i Målselv har vi fått mye fisk - og ikke en eneste oppdrettsfisk i år. Det er vi veldig glade for. Ifjor fikk vi én, og et par året før, sier Gjelsten.

Etter det VG kjenner til, har hver notfisker fått flere titalls tusen kroner for å la det tradisjonsrike fisket ligge for en sesong. Men Gjelsten avviser at han betaler dem ut for at han selv skal få mer laks.

- Jeg har forklart at jeg gjør dette fordi jeg er bekymret for villaksen, og ikke for å fiske mer selv, sier Bjørn Rune Gjelsten til VG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.