Norway Seafoods' fiskebruk i Kjøllefjord i Finnmark, er ilagt to måneders karantene av Mattilsynet. Det er andre gang i år bruket må stenges.

Mattilsynet stengte fiskebruket i starten av mai, etter funn av flere alvorlige avvik. Nå, tre måneder senere, er tilsynet ikke fornøyd med utbedringene, melder NRK.

I mai krevde Mattilsynet umiddelbar rengjøring av kjølelageret på fiskebruket. Manglende kjøling og beskyttelse av resteråstoff ble også funnet.

Ifølge Mattilsynets nye rapport er grepene selskapet har gjort, ikke gode nok til å oppfylle regelverket. Dermed blir virksomheten i Kjøllefjord ilagt to måneders karantene.

Virksomhetskarantene innebærer stans i all produksjon, lagring, håndtering og omsetning. Norway Seafoods sier til Mattilsynet at karantene vil bety at fiskebruket må permittere de ansatte, i tillegg til å påføre selskapet store økonomiske følger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeanalytiker: Det ligger i kortene at prisen skal teste nivåer på 40-tallet

Kerry ber golfstatene støtte Iran-avtalen

KRG vil starte månedlige betalinger til internasjonale oljeselskaper

Se DNTV: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert: