De tre bilprodusentene har vært kunder av tjenesten, men nå har de besluttet å kjøpe den og dele aksjene likt mellom seg, opplyser selskapene i en pressemelding mandag.

– Here legger grunnlaget for neste generasjons mobilitets- og lokaliseringstjenester, står det i uttalelsen. Målet er at den etter hvert skal kunne brukes i selvstyrte biler.

Det er første gang at selskaper går sammen om et slikt kjøp innen bilbransjen. Kjøpet må imidlertid godkjennes av konkurransemyndighetene.

Salget blir ferdigstilt ved starten av 2016, opplyser Nokia i en uttalelse. Nokia betalte i 2008 66,5 milliarder norske kroner for det amerikanske karttilbyderen NAVTEQ, som var et av firmaene som utviklet Here som er en utfordrer til Google Maps.

 

Les også: - Plutselig kan du få en høyblokk rett foran boligen eller en motorvei i hagen

- Jeg sa alvorlig farvel til familie og venner

Biblioteket så ikke for seg at det var dette som skulle vippe Jo Nesbø og Jojo Moyes ned fra toppen av utlånslisten...

 

Se også:

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.