Seadrill er blant deltakerne i to anbudsrunder for totalt fem dypvannsrigger for det indiske statsoljeselskapet ONGC.

Det skriver bransjeavisen Upstream fredag.

Den ene anbudsrunden er for tre ankerfortøyde flyterigger som kan operere i vanndybder på inntil 2.500 fot, med varighet på nesten fire år.

I tillegg til Seadrill, forstår avisen at China Oilfield Services (COSL), Diamond Offshore, Northern Offshore, Opus Offshore, Queiroz Galvao, Transocean, Ratnamani Oilfield Services og Dynamic Drilling også deltar i denne runden.

Den andre anbudsrunden er for to ultradypvannsenheter som kan operere i vanndybder på inntil 5.000 fot, med ventet kontraktslengde på 912 dager, altså to og et halvt år.

Her deltar både Seadrill og Fred. Olsen Energy-datterselskapet Dolphin Drilling, i tillegg til Vantage Drilling, COSL, Aban Offshore, Transocean, Ocean Rig UDW, Universal Energy, Dynamic Drilling, Paragon Offshore og Ratnamani Oilfield Services.

Den samlede verdien av de fem kontraktene var opprinnelig ventet å bli over 1,5 milliarder dollar, men bransjefolk Upstream har snakket med, sier at verdien trolig vil ligge i den lave enden av forventningene.

Riggene var opprinnelig planlagt mobilisert innen utgangen av 2015, men det ligger nå an til at mobilisering blir forskjøvet til mars-april 2016.
 

Les også: Asia i dag: Citigroup: - Kina på vei mot resesjon

Oljeprisen stiger kraftig

Falske fakturaer i budbransjen

 

Se også:

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.