Den halvårlige prisoversikten fra Hotels.com viser at et hotellrom på New Zealand og i Kina koster 32 prosent mer enn ifjor for norske reisende. I Peru og Kambodsja er prisøkningen på 27 prosent og i USA 19 prosent. Ibiza topper listen med prishopp på 35 prosent.

Av 105 destinasjoner som er med i rapporten, har prisene for nordmenn gått opp på 94 og stått stille på tre. Kun på åtte destinasjoner har nordmenn betalt mindre for et hotellrom enn i første halvår ifjor. Den listen toppes av Ukraina med prisnedgang på 21 prosent fulgt av Bulgaria med ti prosent og Gran Canaria med ni prosent.

De dyreste hotellrommene finner vi i Monaco der nordmenn betalte vel 2000 kroner for en natt.

 

Valutasmell
- Hovedforklaringen er selvfølgelig svekkelsen av den norske valutaen og kraftig styrking av særlig amerikanske dollar, sier administrerende direktør i Hotels.com, Johan Svanström, til DN.

- Norge har vært spart for dette lenge, men oljeprisfallet har påvirket norske kroner betydelig, sier han.

Men om prisen nordmenn må betale utenlands har gått i taket, har de norske hotellprisene utlendingene betaler naturlig nok hatt stikk motsatt utvikling.

- Vi ser helt klart en betydelig økning i volumer til Norge fra utlandet. Vi snakket om en tosifret vekst for vår del samtidig som romprisen i Norge går ned og trolig vil falle ytterligere i tiden som kommer. Her ligger det store muligheter for norsk reiseliv nå. For vi vet at de skandinaviske landene er kjent for unik natur og opplevelser, god mat og gode hoteller - og at de er enkle land å besøke og reise rundt i. Vi vil garantert se økning i interessen for Norge, og om jeg jobbet for norsk reiseliv ville jeg benyttet denne anledningen til å øke markedsføringsinnsatsen utenlandske, sier han.

 

Ned i Tromsø
Tallene fra Hotels.com viser prisnedgang i flere norske byer basert på hva både nordmenn og utlendinger faktisk har betalt for oppholdet. I Tromsø falt prisene med 17 prosent første halvår. Også i Bergen og Stavanger sank romprisene noe, mens mens de steg med ni prosent i Bodø.

- Det er store variasjoner. Oslo gjør det fortsatt bra, mens Stavanger og Bergen er mer påvirket av oljeprisfallet som jeg vil tro har resultert i kraftig fall i antall forretningsreisende, sier Svanström.

 

Les også:
  Sentralt og delikat dnPlus

Oljesmell til 345 mrd. dnPlus  

Lien: - Ikke alvorlig situasjon i oljeindustrien  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.