Styret innstilte i sitt møte torsdag på at det innføres driftshvile i Lunckefjell-gruva i Svea på inntil tre år, mens driften i Gruve 7 videreføres for å unngå å tape kompetanse i selskapet.

Driftshvile innebærer at infrastruktur og utstyr i gruva vedlikeholdes, men at det ikke tas verdier ut av fjellet, skriver Svalbardposten.

- Ved driftshvile i Svea og produksjon på to skift i Gruve 7 vil Store Norske ha en bemanning på omtrent 100 personer fra sommeren 2016, skriver styret i en pressemelding.

Store Norske hadde i august 255 ansatte. En bemanning på 100 fra neste år vil innebære at 150 mennesker mister jobben i det vesle samfunnet på Svalbard.

- Nedbemanningen vil ramme mange hardt. Vi må sørge for at dette skjer så skånsomt som mulig, sier administrerende direktør Wenche Ravlo.

Svalbard har rundt 2600 innbyggere, så om 150 mister jobben, innebærer det hver 20. innbygger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.