Den kanadiskeide klesprodusenten fra Norge fikk et meget tøft fjorår. Omsetningen økte med 14,8 prosent til over to milliarder kroner, men Helly Hansen-konsernet Teodin Holdco slet med lønnsomheten. Selskapet måtte nedskrive verdien (goodwill) på Helly Hansen-merkevaren for 364 millioner, og konsernet tapte 610 millioner før skatt.

Dermed har Teodin Holdco et underskudd på nesten 700 millioner de to siste årene.

I februar ble det kjent at både konsernsjef Peter Sjølander og finansdirektør Anders Olstad i Helly Hansen forlot jobbene sine. I mars skrev DN at klesfabrikanten hadde en negativ kontantstrøm på 439 millioner kroner ifjor og var i brudd med lånebetingelsene sine.

Ingen kommentar

Regnskapet til Helly Hansen som ble levert i høst viser at Sjølander hadde avtale om 16 måneders fastlønn ved oppsigelse, det vil si fem millioner kroner. 55-åringen fikk ifjor en lønn på 3,75 millioner og en bonus på 1,38 millioner.

Sjølander ønsker ikke å kommentere sin sluttpakkeavtale, og det vil heller ikke Helly Hansen-konsernet, opplyser selskapet i en epost.

Der heter det også at det all kommunikasjon skal gå gjennom administrerende direktør Paul Stoneham, som ikke er tilgjengelig for øyeblikket.

– Vi ser forbedringer i 2015, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, skriver Helly Hansen-konsernet

Selskapet har heller ingen kommentarer til fjorårets resultat, utover hva som fremgår av regnskapet. Ifølge årsberetningen til Teodin Holdco hadde klesprodusenten en organisk vekst på 11 prosent i USA og Skandinavia i 2014.

– Det koster å vokse i USA, sa Sjølander til DN etter at han hadde gått av som toppsjef i mars.

Jobber som konsulent

Sjølander jobber nå som konsulent for Helly Hansen. Han doblet klesprodusentens omsetning i løpet av sine åtte år som administrerende direktør. 55-åringen avviste tidligere i år at han måtte ­gå på grunn av dårlige resultater eller at han ble tvunget til å fratre.

Helly Hansen ble solgt fra oppkjøpsfondet Altor til det kanadiske pensjonsfondet Ontario Teachers’ Pension Plan i 2012. Altor satt igjen med en fortjeneste på 1,9 milliarder kroner, og eier fortsatt 24 prosent av Helly Hansen.

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.