Ekteparet Marianne og Arne Blystad samt brødrene Roger og Kristian Adolfsen har gjennom selskapet Norefjell Prosjektutvikling (NPU) tatt over eierskapet i Norefjell skisenter fra Danske Bank.

Også den utflyttede finansmannen og skikjøreren Otto Tschudi - som er vokst opp ved foten av Norefjell - er med på laget med ti prosent eierandel.

Det er imidlertid ekteparet Blystad som sitter med den største eierandelen på 43 prosent.

Vil utvikle anlegget

– Vi har hatt tilknytning her oppe i alle år, og driver utbyggingsprosjekter her. Når skisenteret ble lagt ut for salg, synes vi det passet godt inn med den virksomheten vi driver. Vi har overtatt et velholdt skisenter, med et fantastisk potensial. Men alt dreier seg om kapital. Nå skal vi bygge sten på sten. Anlegget kommer til å se annerledes ut om noen år. Vi har en lang ønskeliste, sier Marianne Blystad.

Mannen og skipsreder Arne Blystad er født på Sokna, ikke langt unna Norefjell.

Ifølge årsregnskapet til Norefjell Prosjektutvikling har eiergrupperingen tomter til en verdi på nær 130 millioner kroner på fjellet.

Planen er å la overskudd fra utbyggingsprosjekter og tomtesalg bli investert i utvikling av skianlegget.

Ekteparet Marianne og Arne Blystad sitter med den største eier­andelen I Norefjell skisenter. Begge foto: Ida von Hanno Bast
Ekteparet Marianne og Arne Blystad sitter med den største eier­andelen I Norefjell skisenter. Begge foto: Ida von Hanno Bast (Foto: Dagens Næringsliv)
– Slik det har vært til nå, har alt overskudd blitt tatt ut av anlegget, sier Blystad.

Ekteparet Marianne og Arne Blystad sitter med den største eier­andelen I Norefjell skisenter. Begge foto: Ida von Hanno Bast
Ekteparet Marianne og Arne Blystad sitter med den største eier­andelen I Norefjell skisenter. Begge foto: Ida von Hanno Bast (Foto: Dagens Næringsliv)
Danske Bank har sittet som eier av Norefjell skisenter og hotellet Quality Spa & Resort siden Estatia gikk konkurs i 2014. Da konterte banken 530 millioner kroner av Estatias gjeld til eierandeler i ski – og hotellanlegget. Danske Bank har hele tiden sagt de ikke har vært den naturlige eier av komplekset, og kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank er glad for at skisenteret nå er solgt til mer riktige eiere.

– Vi har stor tro på at de har både har mer erfaring av drift av denne type anlegg og ikke minst erfaring fra næringsliv generelt. De nye eierne har langsiktig perspektiv på investeringen med den lokale tilknytningen de har der oppe, sier Arnesen.

Fortsatt sitter Danske Bank med eierskapet i giganthotellet med 1700 senger på fjellet.

– Vi har ingen umiddelbare planer om salg av hotellet, men er, som vi lenge har sagt, heller ikke her en naturlig eier, sier Arnesen.

«Kjempespennende»

Partene er blitt enige om å ikke si noe om kjøpesummen på skisenteret.

– Det jeg kan si er at vi har et godt samarbeid med Danske Bank, sier Marianne Blystad.

Hun sier at de vil bruke tid på å utvikle anlegget.

– Vi er kapitalsterke eiere, men vi kan ikke pøse penger inn. Vi må ha en fornuftig utvikling når man både er grunneier og skal utvikle et sted, sier hun.

Tidligere landslagssjef for alpinlandslaget, Marius Arnesen, har vært daglig leder i Norefjell Skisenter siden ifjor.

– Dette er kjempespennende. De nye eierne har i tillegg til lang erfaring fra næringslivet, også bransjekunnskap og lokal forankring. Jeg er veldig fornøyd, sier Arnesen.

Han viser til at Adolfsen-brødrene har erfaring med drift av alpinanlegg gjennom eierskap i Stöten skisenter i Sverige samt Voss skisenter.

– Så dette lover godt, sier Marius Arnesen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen her.