Tidlig onsdag morgen slo Kripos, Økokrim og politiet på Romerike og i Oslo til i en koordinert aksjon mot det politiet anser som et multikriminelt budbilnettverk. En 33-åring som ble pågrepet utpekes som lederskikkelse i nettverket og oppgir selv at han har vært underleverandør for flere av de store budbilfirmaene i Norge.

Nettverket skal også ha forgreininger til restaurantdrift og vaskebransjen. Kripos, i samarbeid med lokalt politi, jobber nå på en rekke adresser med å innhente mulig bevismateriale og et tosifret antall personer er i politiets søkelys. Internt i politiet sammenlignes aksjonen med anslaget mot dagligvarenettverket Lime. Politiet jobber ut fra en teori om at de sentrale personene i nettverket står bak omfattende arbeidsmarkedskriminalitet og økonomisk kriminalitet.

Ledes av Økokrim
- Jeg kan bekrefte at vi har hatt en stor aksjon i samarbeid med lokale politidistrikter og Økokrim. Vi kan gi flere opplysninger senere i dag, kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due i Kripos.

Personene i nettverket skal ha en felles etnisk bakgrunn.

33-åringen har de siste årene hatt flere verv i ulike selskaper innen transport- og restaurantbransjen. Ett av selskapene hadde en omsetning på 4,8 millioner kroner. Politiets teori er at nettverket skal ha misbrukt legale strukturer til grov økonomisk kriminalitet som hvitvasking, lånebedragerier om misbruk av velferdsordninger. Han har kjørt som underleverandør for flere av de store norske budbilfirmaene og har bakgrunn fra vaskebransjen.

Skattekrim deltar
Også Skattekrim i Skatt øst og Nav deltar i aksjonen.

- Jeg kan ikke kommentere denne saken nå, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst.

Les også: Betalte vaskehjelpen svart, dømt til fengselsstraff

Les også: Storaksjon mot arbeidskriminalitet i byggebransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.