I årets ni første måneder ble det importert varer fra Israel for 753 millioner kroner, en økning på 19 prosent sammenlignet med ifjor.

Frukt og grønt er den største varekategorien og har stått for 122 millioner av importverdien så langt, skriver Dagen, som har hentet ut tall fra Statistisk sentralbyrås oversikt over utenrikshandelen. Ifølge avisen importeres det nå mer fra Israel enn noen gang.

- Den økte importen av israelske varer er veldig gledelig, og helt i tråd med våre forventninger. Vi er sikker på at dette bare vil øke i årene som kommer, sier leder Dag R. Abrahamsen Norsk-Israelsk Handelskammer.

Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen er ikke overrasket over veksten.

- Israel har vært mye i nyhetsbildet, og vi hører om knivstikkere som går løs på vanlige folk i gatene, og om Israels kamp mot IS og Hamas. Dette medfører at sympatien for Israel har økt. Den norske opinion kan ha snudd til fordel for Israel, og derfor øker også importen av israelske varer, sier han til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.