Lakseoppdretter og fiskebåt- og offshorefartøyreder Helge Møgster (62) på Austevoll utenfor Bergen raser over Regjeringens håndtering av næringslivet.

Mandag gikk han rett i strupen på finansminister Siv Jensen, ifølge bt.no. Han satt seg rett foran henne under en skattefrokost arrangert av Bergen Næringsråd og tankesmien Civita;

- Dere gikk til valg på at det skulle bli enklere å drive næringsvirksomhet i Norge. I stedet er det blitt mye verre de siste to årene. Jeg er ekstremt skuffet over regjeringen, sier Møgster.

Mens salen stilnet lovet seriegründeren og mangemilliardæren at han hadde gitt sin siste stemme til Høyre.

- Dagens regjering er jo ikke i stand til å gjennomføre noen ting. Jeg stemte på Erna fra Hordaland under sist stortingsvalg, fordi jeg hadde tiltro til løftene hennes i nærings- og skattepolitikken. Men det er siste gang jeg stemmer Høyre, sier Møgster til BT.

Han viste til at byråkratiet vokser dobbelt så raskt som under den siste rødgrønne regjeringen, som han mener hadde større gjennomslagskraft enn dagens regjering. Aldri før hadde Møgster forholdt seg til så mange kontrollører, og så mange skjema som de siste par årene.

- Folk kommer i fengsel fordi det gjøres feil i forhold til et eller annet regelverk. Hvilke land er vi i ferd med å skape, spurte Møgster, ifølge BT.

Finansminister Siv Jensen er uenig i påstanden om at det ikke skjer noe i regjeringen. Hun minnet også om at man opplever ekstremt krevende tider, der oljeprisfallet har sørget for en halvering av landets eksportinntekter.

- Arbeidsledigheten øker og vil opplever tidenes største migrasjonskrise etter krigen i Europa. Dette må vi håndtere alt sammen, samtidig som vi klarer å holde fast ved politikken som skal styrke verdiskapningsgrunnlaget, sa Jensen.

Les også:
Oljefondets pengemaskin slakker farten
- I våre øyne har man gått vel langt
Avbryter to Brasil-oppdrag mot én forlengelse

Se DN Tv: Kristian Røkke: - Nedturen vil vare

Kristian Monsen Røkke: nedturen vil vare
32-åringen tar med seg erfaringen fra USA når han skal lede Akastor gjennom krisen
02:04
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.