Skipsreder Elisabeth Grieg er pekt ut som en mulig kandidat til den ledige stillingen som styreleder i Telenor. Før helgen trakk trakk Svein Aaser seg som følge av manglende tillit fra næringsministeren.

Grieg har tidligere vært svært kritisk til kvinneandelen i Telenors konsernledelse, og hun mente Aaser burde gitt selskapet en kvinnelig toppsjef.

- Også denne gangen tar jeg til orde for at man må rydde plass og se at det er flinke kvinner som også kan gjøre denne jobben, sier hun til DN under Virkekonferansen i Oslo onsdag.

- Hva svarer du dersom du får tilbudet?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det er ikke på min agenda, for å si det på den måten, sier Grieg.

- Vært veldig tydelig

Også næringsminister Monica Mæland (H) har ved flere anledninger tatt opp fraværet av kvinner i toppen av norsk næringsliv.

- Jeg har vært veldig tydelig på at vi trenger flere kvinner i næringslivet, flere kvinnelige styreledere og kvinnelige ledere, sier hun til DN under onsdagen konferanse.

Her deltok også Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, som ikke opptatt av om den nye styrelederen er mann eller kvinne.

- Jeg tenker at vi ønsker å få den beste styrelederen beste styrelederen uavhengig av kjønn, sier hun til DN.

- En ubehagelig situasjon

Årsaken til Aasers avgang - den såkalte Vimpelcom-saken - tok en ny vending da Vimpelcom tirsdag morgen annonserte at det foretar en avsetning i tredje kvartal på 900 millioner dollar knyttet til «pågående etterforskning».

- Vi ser svært alvorlig på dette. Dette forsterker den bekymringen vi har hatt i flere måneder rundt Vimpelcoms investeringer i Usbekistan, sa konsernsjef Sigve Brekke til Dagens Næringsliv.

Telenor Norge-sjef Berit Svendsen legger ikke skjul på saken er en belastning for alle i systemet.

- Vi ansatte synes jo dette er en ubehagelig situasjon. Vi må bare si at alle stener skal snus i denne saken, sier hun.

- Vet ikke

Skipsreder Grieg mener selskapet nå først og fremst må rydde opp etter å ha havnet i «en vanskelig situasjon vi ikke ser konsekvensene av».

- Her er det tydeligvis ting som ikke har kommet frem, sier hun.

- Er denne saken representativ for norsk næringsliv?

- Jeg tror vi skal ta innover oss at det er krevende industrier og land rundt om i verden, hvor korrupsjon er utbredt. Samtidig håper og tror jeg at dette, med det verdigrunnlaget vi har i norsk næringsliv, ikke er utbredt. Men det vet vi ikke, svarer rederen.

Se DNtv: Ville Erna Solberg satt seg inn i en Uber-drosje?

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: BI-professor Hilde Bjørnland mener politikerne må konsentrere seg om disse tre områdene

Hilde Bjørnland: Disse tre områdene må det satses på
Økonomiprofessoren bruker forkortelsen PFT om hva som er viktig for Norge i dag. Se det her.
02:02
Publisert: