Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
- Jeg har aldri løyet om min utdannelse, sier Telenor-sjef Sigve Brekke til Dagens Næringsliv.

Han sier han har gått gjennom både Telenors arkiver og egne papirer etter vitnemål og karakterutskrifter.

Han mener de eneste to stedene at hans akademiske karriere er presentert feil, er i årsrapporter for Telenors datterselskaper i Thailand og Malaysia, Digi og Dtac.

- Jeg ble først oppmerksom på at  det var feil i disse rapportene da Kapital kontaktet meg om det. Det er mitt ansvar, og jeg tar fullt ansvar, sier Brekke.

Det er bladet Kapital som torsdag skriver at Brekke har påberopt seg en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark - tidligere Telemark Distriktsskole. Finanstidsskriftet viser til opplysninger fra skolen, og hevder at det hele var en bløff.

Støtte fra styret

- I hvordan jeg har opptrådt i forhold til Telenor er det ikke noe problemer i det hele tatt, sier Brekke.

Etter at Kapital først omtalte det bladet kalte Brekkes «CV-bløff», har det blitt stilt spørsmål ved Brekkes tillit.

- Jeg skjønner at det stilles spørsmål nå. Det eneste jeg kan gjøre nå, er å være åpen.

Fungerende styreleder i Telenor Frank Dangeard har så langt ikke kommentert saken. Brekke selv sier imidlertid følgende:

- Jeg har vært åpen i forhold til styret, og har fått uttrykt full støtte og tillit, sier Brekke.

100 prosent korrekt

Brekke tar på eget initiativ opp det han mener er tre sentrale elementer:

- Jeg søkte om å komme inn på Harvard i 1997. Jeg har gått gjennom søknaden, og jeg har vært helt, helt åpen og transparent om hvilken bakgrunn jeg hadde. Det dreide seg om to år på skogskole og de kursene jeg hadde tatt på BI og distriktshøyskolen i Bø. Alle disse tre sendte vitnemålene direkte til Harvard.  Det er ingen tvil om at denne søknaden var 100 prosent korrekt, sier Brekke.

-  Jeg begynte i Telenor i 1998. Jeg har sjekket mine egne papirer og personalarkivet i Telenor. Her er det samme storyen: ingen tvil om hvilken bakgrunn jeg hadde. Grunnen til at jeg ble ansatt i Telenor på det tidspunktet handlet ikke om hva slags fag jeg hadde tatt på distriktshøyskolen, derimot om at jeg hadde en mastergrad fra Harvard og lang politisk karriere.

- Så er det prosessen frem mot at jeg ble konsernsjef: Det var en veldig grundig prosess, og jeg var veldig åpen. Men du sender ikke en søknad på en slik jobb, men jeg var inne på to grundige intervjuer, sier Brekke.

Les alt om CV-saken her:

- Høres ganske merkelig og ganske utrolig ut

Brekke bekrefter feilaktig cv

Kapital: - Telenor-sjefen bløffet om høyskolegrad

DNs Eva Grinde: Det spørs om legge-seg-flat-trikset holder nå

- Å lyve på seg en grad, er ikke en privatsak

- Vi gjorde en meget grundig prosess  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.