Telenors fungerende styreleder Frank Dangeard sier gjennom en presseuttalelse fra Telenor at han har full tillit til toppsjef Sigve Brekke.

Torsdag ble det kjent i bladet Kapital at Brekke har påberopt seg en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark - tidligere Telemark Distriksskole. Finanstidsskriftet viser til opplysninger fra skolen, og hevder at det hele var en bløff.

Støtter Bjerke

I en pressemelding heter det at styret hadde korrekt informasjon om Brekkes akademiske kvalifikasjoner på ansettelsestidspunktet tidligere i år.

- Utvelgelsen av Sigve Brekke var basert på en ryddig og grundig internasjonal prosess. De aktuelle kandidatene ble intervjuet av et fulltallig styre. Brekkes bakgrunn ble korrekt presentert for styret. Mer enn noe annet, så var det Brekkes resultater fra hans 17 år lange lederkarriere i Telenor som var utslagsgivende for ansettelsen av ham som konsernsjef, sier Frank Dangeard.

Dangeard er nestleder i Telenors styre, men er blitt fungernde styreleder etter at tidligere styreleder Svein Aaser trakk seg for tre uker siden.

I tillegg kommer det frem av meldingen at Telenors informasjon om Brekkes kvalifikasjoner inkluderer oversikt over hans høyskolestudier og hans mastergrad fra the Kennedy School of Government fra Harvard.

«Ikke noe sted i Telenors arkiv står det at Brekke har en Bachelor-grad, og Harvard har selv bekreftet at opptak og grad derfra er korrekt,» står det i meldingen.

- Beklager

Brekke gjentar at han ikke har løyet om sine kvalifikasjoner.

- Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. At jeg ikke fanget opp den uriktige oversettelsen av mine studier fra norsk til engelsk beklager jeg på det sterkeste. Men jeg må få presisere at disse studiene aldri har vært avgjørende for min karriere. Og det er derfor de heller ikke står oppført hverken på min LinkedIn-profil eller i Telenors presentasjonen av meg som konsernsjef, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Se DN TV: Sigve Brekke nekter juks

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.