95 prosent av de ansatte i Siem Offshore som arbeider på sjøen stemte ja til ny turnus og mindre lønn for å redde arbeidsplasser i kristiansandsrederiet.

Ledelsen og de ansatte i Siem Offshore er blitt enige om en midlertidig løsning som reduserer arbeidstiden for de ansette på sjø ved å benytte tre ansatte per stilling om bord, mot normalt to, og med tilhørende 29 prosent reduksjon i lønn.

– Rundt 45 ansatte ville blitt berørt hvis vi ikke hadde fått til denne løsningen, sier Tore Lillestø, daglig leder for Siem Offshore Norge til Maritime.no.

Tidligere har blant annet offshorerederiet Eidesvik Offshore på Bømlo gått samme rute.

Les også: - Det er bedre enn å gå arbeidsledig

Tidligere i november annonserte Siem Offshore at to norskflaggede ankerhåndteringsfartøy skulle tas av markedet, noe som berørte nærmere 70 ansatte.

Rederiet har i ettertid jobbet med løsninger for å beholde det maritime mannskapet og kunnskapen.

Les også:
Norwegian bryter SAS-monopol
Selger seg ned i ABG Sundal Collier

Se DN Tv: Trump vil ha tilbake torturmetode

Trump vil ha tilbake waterboarding
På et arrangement i Ohio mandag tok Donald trump til orde for igjen å ta i bruk waterboarding. På den siste målingen til ABC og Washington Post har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne.
01:27
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.