Bergensbanen har i over 100 år vært populær blant togpassasjerer.

Flyselskapet British Airways begynte i fjor å vise NRKs saktegående tog-TV på sine langdistanseflyginger som en del av underholdningsprogrammet. «Bergensbanen minutt for minutt» har tydeligvis falt i smak hos passasjerene.

– Flyselskapet fant ut at gjennomsnittlig seertid blant alle som hadde vært innom programmet var på 41 minutter, sier direktør for NSB Riks, Marianne Broholm Einarsen.

Bergensbanen er flere ganger kåret til en av verdens vakreste togturer. Hele turen tar cirka sju timer, og strekker seg fra Oslo til Bergen.

– Det norske naturlandskapet er utvilsomt et imponerende syn. Jeg ble likevel ørlite overrasket over at flere hundre flypassasjerer har valgt å se timevis av togturen mellom Bergen og Oslo – spesielt siden den konkurrerte med hundrevis av mer kjente TV-programmer om bord, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways.

Les også:
Passkontroll på buss og tog kan følge
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.