Mattilsynet har sendt ut varsler om redusert produksjon til fem lokaliteter i Midt-Norge. Lokalitetene tilhører selskapene Salmar Farming AS, Marine Harvest (3 lokaliteter) og Refsnes Laks AS. Det opplyser tilsynet i en melding torsdag.

Alle fem varslene om halvert produksjon gjelder fra våren 2016 til våren 2018.

- Felles for disse og de andre lokalitetene som har fått varsler, er at de har hatt langvarige lakselusoverskridelser, sier regiondirektør Bjørn Røthe Knudtsen i Mattilsynet i en kommentar.

27 varsler

Mattilsynet viser til at til sammen er 27 varsler om redusert oppdrettsproduksjon sendt ut hittil i 2015. For to av varslene blir det ikke fattet vedtak etter en samlet vurdering av tilbakemeldingene fra selskapene.

Oppdretterne som får redusert produksjon kan øke den igjen når de har vist at de klarer å holde seg under lakselusgrensen.

Ødelegger for andre

Bakgrunnen for varslene om redusert oppdrettsproduksjon er at alle oppdrettsanlegg skal holde seg under et bestemt lakselusnivå for å hindre smitte til andre oppdrettsanlegg og villfisk.

- Ikke alle klarer det. Vår oppgave er derfor å luke ut disse lokalitetene fordi de ødelegger for andre og bidrar til flere behandlinger, økt resistens og gir dårligere fiskehelse og fiskevelferd, sier Knudtsen.

 

Les også på DN:

Dypt uenige om lakselus dnPlus (krever innlogging)

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Anker hybeldom dnPlus  (krever innlogging)

 

Se på DNtv: - De tror norsk økonomi vil brekke ryggen

 

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.