Flyselskapenes internasjonale organisasjon IATA går ut mot den nye norske flyskatten og sier den vil ødelegge norsk økonomi og turisme.

Organisasjonen ber myndighetene droppe avgiften som er en del av budsjettavtalen for neste år, skriver Aftenposten.

– Andre land har forsøkt seg med en slik avgift tidligere, blant annet Nederland og Irland. De har fjernet den igjen, sier visepresident for IATAs Europa-region, Rafael Schvartzman.

IATA sier norsk luftfart allerede betaler to ganger for CO2-utslipp, gjennom EUs kvotesystem og gjennom CO2-avgift på drivstoff. Organisasjonen mener ytterligere en avgift ikke er veien å gå.

Den nye passasjeravgiften er tull og vil bli et mislykket tiltak. Flyselskapene står for 2 prosent av de globale CO2-utslippene, sier Schvartzman.

 Han ber Norge heller jobbe for en karbonnøytral luftfart innen 2030, som er målet for globale klimaforhandlinger.

Les også:
Håp om gjennombrudd på klimamøtet i Paris
Oljeselskapene flokker rundt denne mannen

Se DN Tv: Økte omsetningen med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.