Konkurransetilsynets analyser viser at gjeninnføringen av fly-bonusprogram så langt ikke har gitt store effekter på konkurransen i innenriks luftfart. Tilsynet ønsker å se mulige effekter på noe lengre sikt.

Det skriver tilsynet i en melding mandag.

Konkurransetilsynet viderefører derfor dagens ordning med opplysningsplikt for SAS og Norwegian på utvalgte innenriksruter. Konkurransetilsynets pålegg om å videreføre opplysningsplikten vil gjelde ut 2016.

Tilsynet viser til at det har fulgt nøye med på konkurransen i innenriks luftfart etter at forbudet mot bonusprogram ble opphevet 16. mai 2013. SAS og Norwegian har inngitt informasjon fra selskapenes ruteregnskap, bonusprogram og storkundeavtaler på et utvalg av norske innenriksruter.

I brev sendt til Nærings- og fiskeridepartementet mandag har Konkurransetilsynet gitt en kort beskrivelse av markedsutviklingen etter 2013.

-Ut i fra de analysene Konkurransetilsynet har gjort ser det ikke ut som gjeninnføringen av bonusprogram foreløpig har gitt store utslag i innenriksmarkedet. Likevel observeres visse endringer i markedet som gjør at tilsynet mener det fortsatt er behov for å følge nøye med på den videre utviklingen, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i en kommentar i pressemeldingen.

-Det er for tidlig å konkludere endelig siden effektene av gjeninnføringen av bonusprogram kan tenkes å skje over en lengre tidsperiode, sier Nese videre.

Les også:
- Det brygger opp til storm i markedene
Nå kommer bankrobotene
Frykter retur til Bangladesh
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.