Dagligvarekjeden besluttet for kort tid siden å skifte leverandør av alt smågodt, og den svenske leverandøren som har vært dominerende i dette markedet i mange år, ble erstattet med Nidar. Beslutningen får direkte følger for Hval Sjokoladefabrikk.

– Vi mister en stor kunde og 4 millioner kroner i omsetning. Dette er et hardt tilbakeslag for oss, sier daglig fabrikkleder Rune Forsberg til Aftenposten.

Han hevder at Coop bryter med de forsikringene de ga om at dersom de fikk kjøpe ICA, skulle det ikke gå ut over småleverandører eller forbruker.

– At Coop bytter smågodtleverandør fra Candy King til Nidar, må de selvsagt kunne gjøre, for det er jo slik at den som betaler mest i hylleplass får plassen. Det spiller ingen rolle hva forbruker mener, selv ikke i forbrukereide Coop, sier Forsberg.

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop avviser at butikkjeden ikke tar hensyn til småleverandører. Han sier at hovedårsaken til at de har valgt Nidar som leverandør, er at kjeden er opptatt av å følge kundenes ønsker.

– Vi har prøvd mange forskjellige marsipantyper, blant annet fra Hval. Vi har også prøvd å importere eksklusive typer håndlaget marsipan. Vi lander alltid på den samme konklusjonen, nemlig at majoriteten av kundene ønsker julemarsipan fra Nidar, sier Takle Friis.

Les også på DN.no:

Thon har solgt alle aksjer i Britannia Hotel

Vi reiser mindre - både i Norge og utenlands

Bitter krangel om dødssyk mediemilliardær

Se DNTV: Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp

Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp
Nå håper hun på en ambisiøs klimaavtale som sikrer togradersmålet.
01:36
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.