GC Rieber Eiendom har inngått avtale med Storebrand Eiendomsfond Norge KS om salg av de såkalte DNB-byggene i Solheimsviken i Bergen.

Overtakelsessummen er på 1,5 milliarder kroner, som GC Rieber ønsker å bruke til å samlokalisere marine forskningsvirksomheter.

- Å sende stafettpinnen videre til Storebrand og til pensjonskapital passer godt inn i vår strategi. Kapitalen som nå frigjøres ønsker vi å investere i en mulig samlokalisering av  de marine forskningsmiljøene i Bergen på Marineholmen, sier adm. dir. i GC Rieber Eiendom Tor Instanes i en pressemelding.

Eiendommen er på totalt 43.500 m2. DNB Bank ASA er hovedleietaker på lang leiekontrakt. Bygningene i Solheimsgaten 7 A-E ble ferdigstilt i 2013.

- Solheimsgaten 7 A-E, som moderne og fremtidsrettet bygg på god beliggenhet med solid leietaker på lang kontrakt, passer godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Anders Berggren, leder eiendom i Storebrand Asset Management AS.

Avkastningen fra eiendommen skal komme Storebrands pensjonskunder til gode.

Les også:
Asia i dag: Hard landing i Kina? Slik rammes Norge
Varslet styret om «ukultur» dnPlus  (DN+)
Schibsted-topper dumper aksjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.