Det statseide flyselskapet Emirates Airlines, som har sin base i Dubai, fortsetter med å konkurrere europeiske og amerikanske flyselskaper ut av markedet, skriver Check-in.dk.

For kort tid siden annonserte Delta Airlines at de gir opp ruten mellom Atlanta og Dubai, som er verdens henholdsvis største og tredje største flyplass. Det skjer med virkning fra 11. februar neste år.

Og i forrige uke meddelte Unites Airlines at de stenger ruten mellom Washington DC og Dubai fra 24. januar neste år.

Dermed er det ingen amerikanske flyselskaper igjen som flyr til de arabiske gulfstatene, mens gulfselskaper som Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways flyr 200 ganger i uken til flere enn 10 destinasjoner i USA.

Går i strupen på konkurrentene

Amerikanske flyselskaper har prøvd å gå i strupen på Midtøsten-selskapene - uten å lykkes.

Tidligere i år la Delta Airlines, American Airlines og United Airlines frem et 55-siders dokument, der flyselskapene rettet knallhard kritikk mot de tre Midtøsten-flyselskapene Etihad Airways, Qatar Airlines og Emirates.

De tre ble beskyldt for konkurransevridning, fordi de til sammen skal mottatt opp mot 42 milliarder dollar i statsstøtte fra henholdsvis Qatar og Emiratene, som eier selskapene.

Les mer her: Går i strupen på søkkrike Midtøsten-flyselskaper

Rutenedleggelsen til United Airlines kommer i kjølvannet av at den amerikanske regjeringen nettopp har tildelt det amerikanske lavprisflyselskapet Jetblue Airways en regjeringskontrakt på flyvninger til Dubai i 2016. Jetblue flyr ikke selv til Dubai, men flyvningene skal i stedet gjennomføres av Emirates, som kommer til å transportere rundt 15.000 ansatte i den amerikanske forbundsregjeringen på ruten til Dubai.

United Airlines har protestert kraftig mot denne beslutningen, uten å nå frem.

Europeiske flyselskaper gir også opp

Det er ikke bare amerikanske flyselskaper som gir opp Dubai.

SAS opererte tidligere en sesongrute fra København til Dubai, men den ble kuttet da Emirates i 2011 etablerte ruten mellom København og Dubai.

Norwegian la i høst ned sin rute mellom Gardermoen og Dubai etter at Emirates startet flyvninger fra Gardermoen ifjor høst: Norwegian dropper direkterute til Dubai

I høst fløy Austrian Airlines for siste gang mellom Wien og Dubai, og i begynnelsen av april neste år stenger Lufthansa ruten mellom München og Dubai.

Ifjor var Emirates verdens tredje største flyselskap målt på antall passasjerkilometre.


Les også på DN.no:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rapport: Kylling kan spre resistente baktierier

Shell vil kutte ytterligere 2800 «roller»

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNTV: Slik lykkes du som gründer

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: