Tidligere tirsdag ble det kjent at Statoils tidligere hoffleverandør Aker Solutions ikke fikk en eneste av vedlikeholdskontraktene oljeselskapet nå har delt ut.

Les mer her: Statoil tildeler avtaler for 24 milliarder kroner

Det får nå konsekvenser for Aker Solutions' virksomhet i Norge. Aker Solutions melder tirsdag ettermiddag at arbeidsvolumet for 2016 blir redusert med 500-600 millioner kroner som følge av Statoil-vrakingen.

Selskapet opplyser også at tapet av kontrakten vil ha konsekvenser for arbeidsstyrken og strukturen innen vedlikehold og modifikasjon (MMO-området) i Norge.

- Vi venter å måtte redusere antall MMO-steder i Norge og vil gi mer informasjon når vi har vurdert den generelle situasjonen, sier direktør for Aker Solutions norske virksomhet Per Harald Kongelf i meldingen.

Krise

DNs børskommentator Thor Chr. Jensen skrev tidligere tirsdag at vrakingen er krise for Aker Solutions.

Les hele kommentaren her: Dette er krise for Aker Solutions dnPlus (+)

Vedlikehold og modifikasjoner (MMO) er en viktig del av Aker Solutions virksomhet med cirka 25 prosent av omsetningen og cirka 20 prosent av driftsresultatet før avskrivninger (ebitda). Virksomheten har vært en trygg pengemaskin med begrensede investeringer og lite sysselsatt kapital.

Selv om virksomhetens driftsmargin har vært blant de svakeste i Aker Solutions, bidrar lav sysselsatt kapital vesentlig til selskapets avkastning på sysselsatt kapital.

85 prosent av omsetningen har vært på norsk sokkel, hvorav Statoil har stått for 50 prosent.

  Skuffende

Selskapet har i dag MMO-kontorer i Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansund og Tromsø.

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions beskriver Statoils beslutning som skuffende. Han mener selskapet la inn et veldig sterkt og kommersielt skarpt bud på kontrakten.

Aker Solutions' inneværende avtale med Statoil sysselsetter om lag 900 ansatte onshore og offshore og utløper sommeren 2016.

Les også: Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Dette er krise for Aker Solutions

Oljeprisen gjør et byks

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: Lavere selskapsskatt vil gjøre det mindre attraktivt med internbanker:

Bård Bjerkholt: Lavere selskapsskatt vil gjøre det mindre attraktivt med internbanker
Når overskuddet flyttes ut, bør skatten settes ned, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:26
Publisert: