En eventyrlig vekst i luftfarten i årene som kommer gir en ny vår for flyansatte:

Ifjor sommer anslo Boeing at det på verdensbasis vil bli skapt nye jobber til flere hundre tusen sivile piloter og teknikere de neste 20 årene, og ansettelsesrushet er i full gang.

British Airways forventer at flyselskapet i løpet av 2016 vil ansette opp mot 2.000 flyvende medarbeidere.

- Året 2016 ser ut til å bli et lovende år hvis man vil bli kabinmedarbeider hos British Airways, sier Troy Warfield, som er det britiske flyselskapets direktør for kundeservice, i en kommentar.

Det er ankomsten av 13 nye Boeing 787-9 Dreamlinere og A380-fly som skaper det store behovet, skriver den danske flynettsiden check-in.dk.

Og British Airways er langt fra det eneste flyselskapet som skal masseansette fremover:

På tampen av 2015 meldte både SAS og Norwegian at de er på ansettelsesjakt.

Søkerstrøm til flyselskapene

SAS skal ansette over 100 nye flyverter og flyvertinner i Norge i den største ansettelsesprosessen på 15 år.

Totalt har flyselskapet behov for over 500 nye kabinansatte. Med ansatte som går av med pensjon og slutter i yrket, trenger SAS nye ansatte. I tillegg utvider SAS rutenettet blant annet med langdistanseruter til Asia og USA: - Dette er fortsatt drømmejobben for mange

For SAS-basen på Gardermoen er det snakk om flest fulltidsstillinger, men også en del faste deltidsstillinger i ressurspoolen til SAS.

Les også: Dette krever SAS av kabinansatte

Til tross for at de kabinansatte i SAS har gått en del ned i lønn de siste årene, har flyselskapet mottatt svært mange søknader til de ledige stillingene.

Norwegians kjempebestillinger på nye fly skaper også et enormt behov for flere piloter og kabinansatte.

- Det er store muligheter for de som ønsker en karriere som pilot eller kabinpersonale i årene fremover, sa kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN ifjor høst.

Bare i 2016 vil Norwegian ha behov for opp mot 300 nye piloter og 450 kabinansatte: Nå skal Norwegian ut på massiv pilotjakt

Lufthansa og Finnair ruster også opp til kamp

Tidligere har Lufthansa annonsert at det tyske flyselskapet vil ansette 400 piloter og 2.850 medarbeidere i kabinen i løpet av 2016.

Finnair har sagt at de har behov for 100 nye piloter og 300 kabinansatte.

 

Les også: Dette er planen til Røkkes oljeselskap

Gir 30-åringene toppjobbene

Det har kun skjedd tre ganger siden 1960 - nå skjer det igjen

 

Se også:

Tips til hva du skal se etter på visningen:

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:




 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.