Etterspørselen fra amerikanske turister har ifølge Hotels.com økt med 180 prosent siden 2013, og ingen andre europeiske byer har hatt en sterkere utvikling enn Oslo.

Og veksten vil fortsette i år. Oslo er den eneste europeiske byen på nettgiganten ti-på-topp-liste over de mest trendy reisemålene for amerikanerne.

Valuta og flyseter

Statistikken fra SSB viser en vekst i antall amerikanske hotellgjestedøgn i Oslo på vel 18 prosent i perioden januar til og med november 2015 sammenlignet med i 2014. Også Bergen hadde en tilsvarende vekst ifjor, mens landet forøvrig hadde en nedgang fra USA.

- Det vi har sett som en tydelig trend en periode nå, er at vi får besøk av mange flere amerikanske journalister. Og de kommer fra de store mediene som New York Times, Washington Post, Huffington Post og Chicago Tribune for å skrive om Oslo, sier administrerende direktør i Visit Oslo, Bente Bratland Holm.

- Hva er de interessert i?

- Helt andre ting enn for bare fem år siden. Nå handler det ikke om natur, men om byutvikling, arkitektur, kunst og kultur, sier hun og legger til at veksten fra USA startet før den norske kronekursen gikk til bunns.

- Men det er klart at vi nå får ekstremt god drahjelp av krone- og dollarkursen. I tillegg hjelper det voldsomt med mange nye flyseter med Norwegian.

- Har Hotels.com rett i at veksten vil fortsette i år?

- Ja, det er ingenting som tyder på noe annet. Og i mars får vi ekstra drahjelp av X-Games som i antall deltakere er et relativt lite arrangement, men samtidig er det det mediearrangementet det er mulig å få til byen. Her har vi deltakere med millioner av følgere på Instagram og facebook som jeg tror vil få en vanvittig effekt for Oslo. Og det som gjør amerikanske turister ekstra interessante, er at de bruker mer penger på shopping enn de fleste andre, sier Bratland Holm.

 

Les også:
 

Vraker norske kroner ombord dnPlus  

Tomt i tre av fire hotellrom dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.