Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er nå sjef for det britiske oljeselskapet BG Group.

Neste uke skal aksjonærene i Shell og BG Group stemme over en sammenslåing selskapenes ledelser forhandlet frem ifjor vår. Nå har det norske Oljefondet, som er aksjonær i både Shell og BG, varslet tommel opp for fusjonen.

Forhandlingene foregikk da Lund var på vei inn i sjefsjobben i BG Group og ble i hovedsak håndtert av BG-styreleder Andrew Gould og Shell-sjef Ben van Beurden.

Takket være en oppkjøpsklausul i ansettelseskontrakten kan Lund likevel få en totalkompensasjon DN tidligere har verdsatt til nesten 400 millioner kroner over noen år.

Lund snakker nødig om kompensasjon.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er heller ikke klart ennå, sier han til DN i Davos, der han gir det første intervjuet på over et år i norsk presse:

Lund om oljenedturen - og investeringene som ga milliardsmell (DN+)

Lunds tilsynelatende fravær i utarbeidelsen av fusjonsavtalen har fått flere kritikere til å argumentere for kutt i hans gedigne sluttkompensasjon:

Krever kutt for Lund

- Står sterkere sammen

Oljefondet bekreftet torsdag at det vil si ja til en fusjon mellom de to selskapene. Dermed tyder mye på at Helge Lund er ett skritt nærmere gigantkompensasjonen.

I to uttalelser til aksjeeierne bekrefter Oljefondet dette.

En talskvinne for fondet sier at prisen for transaksjonen virker grei.

- I et miljø med lav oljepris tror vi at selskapene vil stå sterkere sammen, sier hun, ifølge Reuters.

Oljefondet er Shells femte største investor med 2,46 prosent av aksjene og BGs nest største investor med 3,73 prosent av aksjene, ifølge Thomson Reuters.

 

Les også: Oljeskvis gir traderglis

- Sterkt svekket, helt usynlig utad og preges av cv-jukset

Lager drikkelek av konkurrentens kvartalspresentasjon

 

Se DN TV:

Mener sjokk brer seg raskere:

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.