– Dette er en veldig alvorlig situasjon for Hydro. Vi har store produksjonsanlegg i Årdal som trenger strøm året rundt. Når vi nå er uten strøm, er det alvorlig, sier kommunikasjonssjef Halvor Molland i Norsk Hydro til NRK.

Strømmen gikk i store deler av Øvre Årdal like før klokka 17.30, inkludert Hydro sitt metallverk.

Kommunikasjonssjef Halvor Molland i Norsk Hydro.
Kommunikasjonssjef Halvor Molland i Norsk Hydro. (Foto: Per Thrana)

Produksjonen i fare

Fabrikksjef Egil Fredriksen forklarer til statskanalen at det har vært en spenningstopp eller lignende ved koblingsanlegget hvor strømmen kommer inn til metallverket.

- Det går en grense for hvor lenge et metallverk kan være uten strøm før det påvirker produksjonen i så stor grad at metallet størkner i cellene, forklarer Molland til DN.

Han utdyper:

- Problemet er at dersom vi i verste fall får en størkning i cellene, er det en veldig stor oppgave å få verket i drift igjen, sier han.

Foreløpig er det for tidlig å anslå hvor store kostnadene kan bli knyttet til strømbruddet, ifølge Molland.

- Vi jobber nå med å få strømmen tilbake igjen. Dette er ting vi har vært borti tidligere, så vi er trente på å håndtere situasjonen, sier han.

Hydro har alt tilgjengelig mannskap ute for å få rettet opp feilen, og har i tillegg hatt røykdykkere inne i området.

Rustet seg

Telenor hevet torsdag beredskapen i forkant av det varslede ekstremværet Tor. Selskapet informerte entreprenørene sine slik at mannskap raskt kan kalles ut dersom det oppstår feil fredag.

I tillegg varslet selskapet at det har satt inn ekstra personell ved operasjonssenteret, samt informert Fylkesberedskapsrådene.

Også oljeselskapet Statoil foretok noen grep torsdag i påvente av uværet. Rundt 250 arbeidere ble flyttet til andre plattformer i Nordsjøen, og samtidig hellikopteravganger ble kansellert.

 

Les også: Lager gourmetpølser midt i Oslo

«Idol»-dommer begjært konkurs

– Han leser tall slik andre leser romaner

 

Se DNtv:

Biltest: - Hurra, hurra!

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.