27. mai, på dagen 20 år etter at hotellbygger og -eier Arthur Buchardt åpnet Quality-hotellet med 220 rom ved dyreparken,  er det slutt. Da pakker leietakeren, Petter A. Stordalens Nordic Choice, ned flagg og logo.

Det var ifjor sommer det ble klart at det ble brudd mellom Nordic Choice og dagens eier, det nå børsnoterte Pandox med Christian Ringnes Eiendomsspar og søsknene Christian og Helene Sundt som hovedeiere.

Nordic Choice hadde da tapt nær 30 millioner kroner siden 2010, og det var ikke mulig å enes om en ny leieavtale. Dermed varslet Pandox at det selv ville overta driften.

Thon - igjen

Torsdag klokken 16 ble de ansatte ved hotellet informert om at Pandox har inngått en franchiseavtale med en av de argeste konkurrentene til Nordic Choice; nemlig Thon Hotels.

- Det kan jeg bekrefte. Pandox skal stå for driften og vi skal drive salg og markedsføring av hotellet, sier administrerende direktør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

- Uten den økonomiske risikoen en leieavtale innebærer?

- Ja, det kan du si. Men vi er samtidig forpliktet til å levere business til dem, og det mener vi også vi skal klare. Og vi ser at vi  trenger hoteller flere steder i Norge. Det hotellet vi har i Kristiansand i dag er et rent rom/frokost-hotell uten kapasitet til å ta de større konferansene våre kunder spør oss om, sier han.

- For oss er det svært spennende å komme inn i et nytt partnerskap med Thon Hotels. Etter samarbeidet om Thon Hotel Fagernes er vi overbevist om at dette vil bidra til å øke kundegrunnlaget vårt, sier direktør i Pandox, Helge Krogsbøl.

Tre ut -to til Thon

Også Quality Hotel & Resort Fagernes har skiftet navn; til Thon Hotels Fagernes etter inngåelse av en tilsvarende franchiseavtale fra nyttår som Thon inngår i Kristiansand. Også dette hotellet eies av Pandox - og også der har Stordalen tapt penger over lengre tid.

- Thon tar over det dere ikke vil ha?

- Det er ganske nærme sannheten, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice.

- Resultatene taler for seg. Og da vi ikke kom frem til noen avtale om redusert leie, takket vi for oss. Det er ikke noen hard feelings, altså, sier han.

- Var en franchiseavtale et alternativ også for dere?

- Da vi ikke fant ut av det sammen, var det vel ikke naturlig for hverken oss eller Pandox å tenke franchise. Men jeg er glad for at hotellene drives videre og de ansatte beholder jobbene. Thon hadde sikkert behov for å styrke seg på de to stedene mens vi fortsatt etter dette vil ha to store hoteller ii Kristiansand, sier Silseth.

Også Quality-hotellet på Hafjell, som i en årrekke etter at det ble åpnet før OL på Lillehammer i 1994 var blant Nordic Choice-kjedens mest lønnsomme, forsvinner ut av kjeden over sommeren. Også dette hotellet eies av Pandox. Dette hotellet blir trolig konvertert fra 220 hotellrom til 110 leiligheter.

 

Les også:
Krever nye Angola-svar
Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus  

Siste sjans for Trump-utfordrere dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.