Norwegians kabinansatte i Norge og Danmark har fått en ny tariffavtale for de neste to årene. Avtalen innebærer moderat lønnsvekst.

Norwegians kabinselskaper, Norwegian Kabinforening (NK) og Parat har forhandlet de siste månedene og ble fredag enige om den toårige avtalen som erstatter dagens avtale som utløper 31. mars.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat opplyser at avtalen gir de kabinansatte moderat lønnsvekst og en stillingsgaranti som garanterer for et antall ansatte innenfor tariffområdet. Kabinforeningen har gått med på mer fleksibel arbeidstid, samt en endring i forsikringsordningen som reduserer selskapets kostnader og fordelsbeskatningen for den enkelte medarbeider.

– Avtalen som nå er signert, gir oss trygge rammer og en sikker vei videre, sier leder i Norwegian Kabinforening, Marit Lindén.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos berømmer forhandlingspartene og viljen til å bli enige.

Han sier gode resultater blir resultatet når selskapets ledelse og de tillitsvalgte setter seg ved forhandlingsbordet for å finne felles løsninger.

Les også:
Eksplosivt vulkanutbrudd nær atomkraftverk i Japan
Toppadvokater i London tjener 12.000 kroner timen
Suspenderer Opera-aksjen etter oppkjøpsspekulasjoner

Se DN Tv: Vil forene verdens Mac - og PC-brukere
Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.