Det er lite som tyder på noen løsning i striden mellom Canal Digital og Discovery fredag.

– Det er kontakt mellom partene, og vi forhandler ennå. Men partene står langt fra hverandre, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norway til NTB fredag ettermiddag.

Etter det NTB erfarer har Telenor og Canal Digital tilbudt Discovery en prisvekst på 10 øre per kunde per måned i den nye avtaleperioden. 1 krone og 20 øre i året er imidlertid et hav unna Discoverys opprinnelige tilbud på 20 kroner hvert år – først omtalt som ikke mer enn «en kaffekopp».

Discovery Networks la natt til onsdag fram et nytt tilbud til løsning, men ingen av partene har ønsket å kommentere hva dette innebærer.

1 million kunder

Det var ved midnatt natt til mandag at kabel- og satellittkunder hos Telenor-eide Canal Digital og hos Viasat mistet kanalpakken fra Discovery. Partene hadde ikke klart å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Rundt 1 million abonnenter hos Canal Digital er rammet av svarte skjermer på de 13 kanalplassene.

Discovery har vist til at Telenor i dag betaler langt mindre for deres innhold i markedet enn de øvrige distributørene, og at det de ber om, bare er en fair markedspris. Telenor og Canal Digital har på sin side betegnet prisøkningen som Discoverys forhandlingsteam opprinnelig ba om, som helt urimelig.

– Det er ikke lille TVNorge vi møter. Vi møter et stort amerikansk mediekonsern. Vi håper selvsagt på en raskest mulig løsning, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge fredag ettermiddag.

Begge parter

Telenor og Canal Digital har pekt på at Discovery ønsker mer enn en prisøkning tilsvarende en kopp kaffe til bare 20 kroner. En økning på 20 kroner hvert år i alle de fem årene i avtaleperioden blir 100 kroner.

Pettersen har betegnet den berømmelige kaffekoppen som Norgeshistoriens dyreste. Likevel er han klar på at det hviler et ansvar også på distributøren i de vanskelige forhandlingene.

– Det er klart at begge parter må jo flytte seg hvis vi skal komme i mål, innrømmer han.

Mens forhandlingene pågår har Canal Digital valgt å gi sine kunder tilgang til de 13 kanalene gjennom Discoverys egen nettjeneste Dplay.

– Alle våre kunder kan benytte TVNorges strømmetjeneste for å se disse kanalene. Vi betaler regningen for februar, noe vi selvsagt synes TVNorge selv burde gjort, sier Pettersen.

Fotballen utenfor

Telenor betaler i dag en pakkepris på snaut 200 kroner for alle Discovery-kanalene. Det opprinnelige prisforlangende fra Discovery utgjør en prisøkning på nærmere 300 millioner kroner i løpet av fem år, skrev Dagens Næringsliv onsdag.

Tilbudet det forhandles om nå, inkluderer ikke Tippeligaen, etter det VG erfarer. Fotballen forhandles det nemlig om separat.

Les også:
Slik er den nye fastrenten i Lånekassen
Ryanair-saken til Høyesterett
Oljeskatt-forslag får kjølig mottakelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Vil forene verdens Mac - og PC-brukere
Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert: