Sammen med det kinesiske selskapet BGP har det børsnoterte norske seismikkselskapet Magseis fått en kontrakt med det statlige oljeselskapet Saudi Aramco.

Det fremgår av en melding fra Magseis onsdag.

Prosjektet har en varighet på ni måneder pluss et år, med oppstart iløpet av juli 2016 , opplyses det.

Konsernsjef Ivar Gimse i Magseis ønsker ikke selv å si noe om kontraktsbeløpet, men refererer til BGPs morselskap CNPC som har gått ut med at kontrakten har en totalverdi på 340 millioner dollar.

- For oss er dette fantastisk. Vi har jobbet lenge for dette og bygget opp relasjoner med kineserne i BGP over flere år. Det samme gjelder Aramco. Sammen har dette ført til at vi har fått til dette, sier Gimse til DN.

Han opplever at Magseis nå anerkjennes for sin teknologiske verdi. Fremover vil kapasiteten i selskapet trappes opp, opplyser Gimse.

- Det er viktig for oss nå at vi har en langsiktighet på fartøyet vi bruker i dag. Vi har ett fartøy i drift, og når vi har booket henne opp, kan vi gå videre og se på utvidelse av kapasiteten vår og et crew nummer to, sier Gimse.

Han ser positivt på markedet for havbunnsseismikk. Ifølge konsernsjefen er det planlagt arbeid i store regioner, og følgelig store kontrakter som skal tildeles.

- Det er ingen grunn til ikke å være optimistisk, mener han.

 

Les også: Nå sliter Telenor i Norge og Danmark

Frykter maksimale ødeleggelser i verdens finansmarkeder

Kinesere byr på Opera(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.