- Det er helt formidabelt, sier Henry Lien Hansen, direktøren ved Scandic Havet i Bodø, etter en fantastisk start på hotellåret.

Mens hotellene i Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Molde og Kristiansund alle opplevde tosifret nedgang i losjiinntekten per tilgjengelige rom,  såkalt revpar, økte Bodø med nær 20 prosent.

Dermed fortsetter Bodø oppturen fra ifjor da belegget endte på 65 prosent (bare slått av Bergen og Oslo) og romprisen steg med 4,2 prosent (bare slått av Oslo).

 

Oppgang rund baut

- Det går veldig bra for Bodø i alle segmenter; både innen yrkestrafikk, kurs/konferanser og ferie/fritid. Det er ingen store enkelthendelser som gjør at tallene for januar er så sterke, sier Henry Lien Hansen.

Scandic Havet åpnet med 234 rom på sensommeren 2014  og økte dermed hotellkapasiteten med over 35 prosent.

- Scandic Havet tilførte byen sårt tiltrengt kapasitet særlig innen kurs og konferanse der vi nå kan tiltrekke oss store konferanser. Samtidig går det bra for næringslivet i Nordland for tiden. Og i år fyller Bodø 200 år. Alt dette bidrar til veldig bra trøkk, sier Hansen som legger til at Scandic habet økte inntekten per rom i januar med enda mer enn gjennomsnittet for alle hotellene i byen.

- Det er formidabelt. Og veksten fortsetter i februar, legger han til..

I kjølvannet av åpningen av Scandic Havet har også en rekke av konkurrentene, blant dem Skagen Hotell, Bødø Hotell, Thon Hotel Nordlys og Radisson Blu gjennomført omfattende renoveringsprosjekter.

- Og det er viktig. Når vi har store arrangementer hos oss, fyller vi også hotellrom hos konkurrentene. Da er det viktig at hele destinasjonen fremstår med solid og høy kvalitet, sier Hansen.

 

- Veldig fremoverlent

Reiselivssjef  Ann-Kristin Rønning Nilsen sier det meste går Bodøs vei nå.

- Vi er veldig godt fornøyde med tallene. Det skjer masse i både næringslivet og i byen generelt godt hjulpet av Scandic Havet og ikke minst kulturhuset Stormen.  Alle gjør en fantastisk jobb og næringslivet er veldig fremoverlent, sier hun.

- Vi har nettopp ansatt en ny selger som kun skal jobbe med store konferanser og kultur - og idrettsarrangementer.  Og i april skal vi arrangere Norwegian Travel Workshop der 350 utenlandske turoperatører skal komme hit, sier hun.

- God tilgjengelighet med mange flyruter er også helt avgjørende for om veksten kan fortsette.

- Og med en flyplass som ligger nesten midt i sentrum?

- Ja, vi sier gjerne at det er go to gate direkte fra sentrum. Det er faktisk omtrent like langt fra sentrum til flyplassen her i Bodø som det er fra inngangen til flyplassen på Gardermoen og ut til gate 19.  Det synes jo vi er litt moro, sier Rønning Nilsen.

 

Les også:
Hotellsmellen sprer seg dnPlus
Kutter ventetiden for ladbare biler  

Knallhardt oppgjør i kompaktklassen
DN kåret den beste GTI-bilen av Ford Focus og ST Peugeot 308 GTI.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.