I november ifjor ble Radisson Blu Hotel Norge på Torgallmenningen i Bergen regelrett slaktet i DNs hotelltest. Hotellet, som de siste 20 årene har vært drevet av den Brüsselbaserte kjeden Rezidor,  fikk kun 13 av 30 mulige poeng.

Til høsten stenger hotellet for en omfattende renovering som vil koste en kvart milliard - med hotellkjeden Scandic som ny leietaker.

Tirsdag sendte Rezidor ut pressemelding om at kjeden betaler et sluttoppgjør på hele 75 millioner kroner til hotelleierne.

Slakt som bestilt

- Dette er betalingen for elendig vedlikehold gjennom en årrekke, sier Geir Hove (55) som sammen med Glastad-familien i Farsund eier hotellet i Bergen.

- Det er jo sånn at dersom man har en lav leie, som Rezidor har hatt, så har man også større forpliktelser enn om leien er høy. Og om man da ikke følger opp forpliktelsene, må man på et eller annet tidspunkt rydde opp i etterslepet. Nå har vi blitt enige om en erstatning. Og så blir det vår jobb å ta oss av den omfattende oppussingen som nå er helt påkrevet, sier Hove.

- Og det var nesten vittig da DNs hotelltest kom i november; dagen før vi skulle i forhandlinger med Rezidor. Den artikkelen kom som bestilt og satte virkelig fingeren på problemet. Det var helt riktig det som sto der. Her hadde Rezidor melket kua grundig over lang tid uten å gi den gress. Jeg la frem avisen da møtet begynte. Så den testen tjente vi helt sikkert noen millioner på, sier Hove.

- Det er vel første gang i DNs historie at en hotelleier har gledet seg over slakt?

- Ja, det er det nok. Men det var altså fullt fortjent, sier han.

 

Her kan du lese tidenes mest nådeløse hotelltest:

– Tatt rett ut av en skrekkfilm dnPlus  

 

Som politikerne på rådhuset

Hove mener Rezidors manglende vedlikehold kan sammenlignes med politikerne som lar skolene forfalle.

- Vi som driver med eiendom vet jo at det i det lange løp er mest lønnsomt å ta vedlikeholdet etterhvert og ikke vente til alt forfaller. Men om du og jeg satt i Brûssel og var økonomiansvarlige for Rezidor er det ikke sikkert vi hadde skjønt alvoret og behovet. Det er det samme som skjer i kommunene der politikerne sitter på rådhuset og lar skolene falle sammen, mener Hove.

Wolfgang Neumann, som er konsernsjef i Rezidor-kjeden, vil ikke uten videre erkjenne at hans selskap har gitt blaffen i vedlikeholdet av Hotel Norge i Bergen.

- Jeg vil vel heller si at vi med denne utbetalingen har oppfylt vår del av kontrakten med eierne i Bergen og jeg har egentlig ikke noen kommentar ut over det, sier Neumann til DN.

 

Også Thon Hotels har fått sitt pass påskrevet:

«Gjennomført kjipt inntrykk» dnPlus  

Les også:
  Sier nei til flere kunder
Milliardgevinst på Gardermoen

Hotelltest av Radisson Blu Hotel Norge
Legendariske Hotel Norge i Bergen skal totalrenoveres neste høst. Før det er gjort, bør man styre unna.
00:40
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.