– Vi trenger en fornyelse av nærskipsflåten vår. Dette tiltaket vil være bra for klimaet og miljøet og gi flere arbeidsplasser ved verftene, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Den såkalte nærskipsflåten transporterer gods langs norskekysten er gammel og forurenser for mye, mener  departementet.

Derfor bevilger den 40 millioner kroner til Innovasjon Norges innovasjonslåneordning og til den nyopprettede kondemneringsordningen. Innovasjon Norge administrere begge ordningene.

52 av totalt 80 norskregistrerte skip som er relevant for ordningen er mer enn 30 år gamle, og nærskipsflåten står alene for nesten 40 prosent av Norges totale utslipp fra skipsfart, skriver departementet.

Målet er at eldre norskregistrerte skip i nærskipsfarten skrapes og erstattes med nye og mer miljøvennlige fartøyer.

Les også:

Sivilisert tone i republikansk debatt

Asia i dag: Tidenes dyreste naturkatastrofe

Her tjener de 3,5 mill. – i snitt dnPlus

 

Se også på DNtv: Tjener godt på påbud

Tjener godt på påbud
Det omstridte redningsvestpåbudet som ble innført i 2015 har bidratt til sterk salgsvekst for Regatta. Den norske redningsvestprodusenten har hatt en salgsvekst på 30 prosent på et drøyt år. Også salget av flytevester for hunder øker.
01:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.