TV 2 har snakket med et titalls ansatte i sportskjedene G-sport/G-Max og Intersport, som forteller at butikkmedarbeidere får instruks om systematisk å ødelegge sportsutstyr som kommer inn gjennom en «100 % Fornøyd garanti».

Fagrådgiver i Framtiden i våre hender, Håkon Lindahl, reagerer på informasjonen.

- Det er hårreisende. Dette ser ut som helt brukbart utstyr, som kunne vært satt ned til lavere pris eller gitt bort til en organisasjon eller et idrettslag. Noen ganger må man la miljøhensyn gå foran kommersielle hensyn, sier han.

Kjedene eies av selskapet Gresvig, som avviser påstandene. De hevder det må ha blitt gjort en feil dersom varer er blitt kastet.

- Ingenting tilsier at vi kaster produkter som er fullverdige og kan brukes, selv om de er brukt. Det gjøres en vurdering i hver enkelt butikk, og enten gis det bort til et godt formål eller selges til lavere pris, sier kjededirektør i G-Sport/G-MAX, Dag Johansen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.