TDN Finans' presseklipp:

Telenor-toppene forklarer seg ulikt
De fristilte Telenor-direktørene Richard Olav Aa og Pål Wien Espen har hver sin forklaring på hvorfor de gjentatte korrupsjonsvarslene aldri nådde til topps i Telenor. Deloitte Advokatfirma, som har gransket håndteringen av bekymringsmeldinger om korrupsjon i Vimpelcom, retter sterk kritikk mot Telenors konsernledelse. (DN side 6-7)

Dnb slipper Panama-sjekk
En rekke nordiske storbanker etterforskes av amerikanske myndigheter for befatningen med de såkalt Panama-dokumentene. Norske DNB går klar. Nordea, Swedbank, Handelsbanken og SEB har alle filial i New York, og har fått ti dager på seg til å svare. (DN side 11)

Bonusfest i oljefondet
Forvaltere i Oljefondet kan få en bonus på opp til 200 prosent av lønnen, dobbelt så høyt som normalt. - Det er uheldig at fondet ligger så langt over de europeiske retningslinjene. Vi vil kreve svar av finansminister Siv Jensen, sier Torstein Tvedt Solberg (Ap) i Stortingets finanskomité. Fondet hadde negativ avkastning på 85 milliarder i første kvartal. (DN side 12-13)

«Ikke grunn til å ringe med alarmklokkene»
Robotic Drillings Systems på Gandal er selskapet mot strømmen i oljebransjen - og ansetter nå folk. Olje- og energiminister Tord Lien tror det verste av nedbemanninger i bransjen er over. - Tiltakspakken fra regjeringen og knallhard jobbing i næringslivet for å styrke konkurranseevnen gir nå resultater, sier Lien. (DN side 14-15)

Blått vårfall for regjeringen
Frp faller tilbake til 14,7 prosent på DNs partibarometer. Partiet trøster seg med at den langsiktige trenden er god. Ap stiger til 33,4 prosent, Høyre faller til 26,8 prosent. MDG er ned til 2,3 prosent, mens Venstre er opp til 5,2 prosent. (DN side 18)

«Vesentlig lettere å hente penger»
Markedet for finansiering frøs til i vinter, men etter påske har det tødd opp igjen, forteller Entra. - Det har bedret seg veldig. Vi synes det har vært dyrt i obligasjonsmarkedet en stund nå, og da har vi heller valgt å benytte kortsiktige sertifikatlån, sier Arve Regland, konsernsjef i Entra. (FA side 14-15)

Satser stort på hardført fiske
Marine Harvest vil forske i hundremillionersklassen. Selskapet vil starte forskningsstasjon, men bare om det får de riktige konsesjonene. (FA side 22-23)

Flere selskaper sikter mot børs
Utenom noteringen av de syv Merkur Markets-selskapene i januar, ble det ingen noteringer på Oslo Børs eller Axess i første kvartal. Men nå øyner børsdirektør Bente Landsnes håp. Hun sier det er gryende interesse for nynoteringer. Oslo Børs har fått bekreftet fra Skatteetaten at Merkur-aksjene regnes som unoterte og dermed prises til bokført verdi i selvangivelsen. (FA side 16)

Les også: Krympende marginer for Kongsberg Gruppen

Halverte marginer for Røkkes oljeselskap

Asia i dag: Historisk fall for smarttelefonsalget  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.