Helt siden fjerde kvartal 2012 har det gått utforbakke for bemanningsbransjen. Og første kvartal i år er intet unntak. Antall fakturerte timer sank over seks prosent mens omsetningen gikk ned med vel fem prosent. Målt i prosent er riktignok dette noe mindre enn i foregående kvartaler, men det er lite som tyder på at bunnen er nær.

Oljebeltet – igjen

I oversikten over hvor reduksjonen i antall fakturerte timer har vært størst, finner vi nok et kvartal Vest-Agder og Rogaland med en nedgang på rundt 30 prosent. Siden toppen har markedet for innleide gjennom bemanningsbyråene falt med 80 prosent i Rogaland, viser tallene fra NHO Service. Riktignok er nedgangen i prosent større i Nord-Trøndelag og Finnmark, men dette er svært små fylker målt i volum.

Det er nedgang for ni av 12 yrkesområder. Størst er nedgangen innen kundesenter (24 prosent), kontor/administrasjon (21 prosent) fulgt av tekniske tjenester (19 prosent) og produksjon (18 prosent). Samtidig er det vekst på 11 prosent innen oppvekst/utdannelse, og også innen det store området bygg og anlegg er det en liten oppgang på syv prosent.

Tallene viser også, nok en gang, at Østlandet synes å være lite påvirket av oljesmellen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.