TDN Finans' presseklipp:

LEGGER HELIKOPTERKUTT PÅ IS.
Etter helikopterstyrten fredag vil Statoil vente med å kutte snutiden for helikoptrene og innføre bøter for forsinkelser. Selskapet har blitt utsatt for massiv kritikk fra tillitsvalgte som mener effektiviseringskravene er gått for langt, og går på bekostning av helikoptersikkerheten. (DN side 8-9)

«DET VI VET, ER AT DE ER KOSTBARE».
Er Oljefondets aktive strategier i det hele tatt lønnsomme? Dette spørsmålet må finansminister Siv Jensen svare på, krever Terje Breivik (V) i finanskomiteen på Stortinget. Førsteamanuensis i finans Terje Sirnes ved Universitetet i Tromsø sier aktiv avkastning «ganske sikkert ikke» har gitt meravkastning de siste ti år. (DN side 15)

FRYKTET TRØBBEL I BULGARIA.
Telenor har kommet med «flere bekymringsmeldinger» om forhold i Bulgaria. Den norske ambassaden i Sofia la til rette for toppmøter med Bulgarias president og statsminister, for at Telenor skulle kunne ta opp de lite transparente forholdene i landet. Ambassaden omtaler Bulgaria som et land med utbredt korrupsjon. (Klassekampen side 4-5)

ORDRETØRKE FOR KVÆRNER.
Kværner hadde det laveste ordreinntaket på fem år i første kvartal. -De er helt avhengige av å få inn nytt arbeid. Det ser ut som de er ganske trygge på å få oppgraderingsjobben på Njord A av Statoil, der de allerede har signert en rammeavtale, sier Swedbank-analytiker Magnus Olsvik. Han påpeker at potensialet er mye større enn den mottatte ingeniørkontrakten på 120 millioner kroner. (FA side 6)

KAPRER PARETO-STJERNER.
Riggmeglerne Anders Størksen (35) og Andreas Elton (45) har vært to av Paretos mest lønnsomme ansatte. Nå hopper de over til Arctic Securities-kontrollerte Nor-Ocean Offshore. (FA side 12)

BETALER 5 MILLIARDER FOR MYE PÅ LÅN.
Som eneste EØS-land krever Norge høy risikovekt på kommunale lån. Resultatet er opptil 90 basispunkter høyere rente. Svenske kommuner kan låne billigere fra norske banker eller forsikringsselskapet enn norske kommuner kan. (FA side 14-15)

NPRO JOBBER MED STORSALG.
Norwegian Property skal ha gjenopptatt planer om å selge eiendommer i stor stil. Kilder Finansavisen har pratet med hevder at «alt» utenom eiendommene på Aker Brygge er til salgs. Styreleder Martin Mæland avviser dette, og sier den strategien er lagt død. (FA side 26-27)

MÆLAND MÅ SVARE OM BRUDD PÅ DNBS VEDTEKTER. 
Næringsdepartementets håndtering av vedtektsstridig valg i DNB får etterspill i Stortinget. Kontroll- og konstitusjonskomiteen har bedt næringsminister Monica Mæland (H) om en orientering etter at Aftenposten skrev at DNBs styreleder er valgt i strid med bankens vedtekter. (Aftenposten side 15)

GIGANTKRAVET MOT DNB ØKER.
Forbrukerrådet har sagt det vil saksøke DNB på vegne av 137.000 kunder i fondet DNB Norge. Nå kan to nye fond bli trukket inn i saken og gjøre den enda større. -Det vi vurderer, er Avanse Norge (I) og DnB NOR Norge (I). Det er sannsynlig at disse innlemmes i søksmålet, sier Jorge B. Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet. (VG side 16)

SKATTEFORLIKET I HAVN.
Partiene på Stortinget er enige om et bredt skatteforlik. En ny modell for formuesskatten meisles ut, en finansskatt skal innføres og satsen for selskapsskatt reduseres til 23 prosent. (Dagsavisen side 13)

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Presses til å være positive til Kina

20.000 krever at Super Puma settes på bakken

Trump med cruzkontroll på nominasjonen

Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Clinton vil sette Bill i arbeid
Hillary Clinton vil få fart på det amerikanske jobbmarkedet, med hjelp fra ektemannen Bill.
00:50
Publisert: