Flymaten vil dermed bli borte for de aller fleste flygingene vedkommende fra 20. mai, som følge av at 221 Parat-medlemmer i Gate Gourmet legger ned arbeidet dersom det ikke blir enighet med NHO Reiseliv innen den tid.

En eventuell streik vil også omfatte Parat-organiserte ved Radisson Blu hotell i Bodø.

Hotellstreiken

Parats nestleder Vegard Einan sier at riksavtalen mellom Parat og NHO Reiseliv er tilnærmet lik avtalen som 5.900 av Fellesforbundets medlemmer nå er i streik på ved 572 virksomheter i tolv av landets fylker.

– Parat støtter Fellesforbundet og deres rettmessige kamp for lokale lønnsforhandlinger, sier Einan.

Fellesforbundet har varslet en opptrapping av hotell- og restaurant-streiken fra førstkommende lørdag for ytterligere 942 medlemmer.

– Kynisk spill

Einan mener at NHO argumenterer mot sine egne prinsipper når de nekter hotell- og restaurantansatte lokal forhandlingsrett.

– NHO ønsker helst at mest mulig av lønnsdannelsen skal skje lokalt. Men når arbeidstakerne i dette tilfellet ønsker det, vil de heller ha streik. Nå må NHO komme til fornuft, sier han.

Parat-nestlederen spør om NHO kun bruker sine egne retningslinjer når det passer dem selv.

– I denne saken bedriver NHO et kynisk spill for mediene og skyver gjester og pasienter foran seg i hotellstreiken, hevder Einan.

Har ikke råd

Administrerende direktør for NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, sier at reiselivet ikke har råd til lokal forhandlingsrett:

– Reiselivet har ikke råd til lønnsoppgjør som gir både i pose og sekk, først sentrale lønnstillegg og deretter en ekstra runde lokalt. Dette ville fort kunne gi en lønnsutvikling bransjen samlet sett ikke kan bære, sier hun i en uttalelse.

Les også: SAS beholder likevel bakketjenestene

  Asia i dag: Presses til å være positive til Kina

20.000 krever at Super Puma settes på bakken

Trump med cruzkontroll på nominasjonen

Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Clinton vil sette Bill i arbeid
Hillary Clinton vil få fart på det amerikanske jobbmarkedet, med hjelp fra ektemannen Bill.
00:50
Publisert: