Det var mange som hadde gitt opp Kongeparken på Ålgård da familien Lund overtok i 1997. I over ti år hadde fritidsparken ligget som et fallert monument over de storstilte planene som ble sparket i gang av grunnleggeren Gabriel Ålgård og lokale investorer midt under jappetiden.

– Vi har vært langsiktige og investert i en ny attraksjon hvert år, sier Håkon Lund mens den enorme karusellen Ørnen lar et titall barn seile avgårde i luften 70 meter over hodet hans. 33 millioner kroner koster Ørnen som er årets attraksjon. Tilsammen er flere hundre millioner kroner investert de siste 18 årene. Nå begynner investeringen å gi avkastning.

– Vi hadde vårt beste år noensinne ifjor, sier Håkon Lund om Kongeparken.

Driften er organisert i selskapet Rogaland Fritidspark. Regnskapet for selskapet viser et driftsresultat på 12,5 millioner kroner ifjor, en dobling fra 2014-tallene.

Russefest

Konsernregnskapet for Lund Gruppen Holding er ikke ferdig, men ifølge Håkon Lund vil omsetningen ende på rundt 200 millioner kroner med et driftsresultat på rundt 30 millioner.

I dag er det Håkon Lund og hans to brødre som driver familiekonsernet som i 120 år har drevet med fritidsparker, tivoli og ulike festivaler.

Familien står blant annet bak Momarken og en rekke andre festivaler. Men aller størst er russesamlingen i Kongeparken første helgen i mai. 13.000 russ var tilstede i år. Hvor mye familiekonsernet drar inn på russefesten, vil ikke Håkon Lund oppgi.

Svensk Kongepark

Den siste storsatsingen til Lund-familien er oppkjøpet av en fritidspark i Skåne i Sverige.

– Vi satser på å bygge parken i Sverige opp på samme måte som vi har gjort med Kongeparken. Det vi kan er å ta over fritidsparker og forsøke å snu driften av dem. Men det nytter ikke å tro at en kan øke besøkstallet med å investere voldsomt med en gang. Besøkstallet vil maksimalt øke med fem til ti prosent hvert år, sier Lund.

 

 

LES OGSÅ OM:

Dramatisk fall presser prisene: Rekordfå boliger til salgs dnPlus  (+)

Leger sier de jobber 924 årsverk gratis dnPlus (+)

Norsk oppkjøpsfond: Hamstrer dansk vind dnPlus (+)

Torgrim Eggen om kulturforlagenes harrytur: Dirty business dnPlus (+)

 

SE PÅ DNTV:

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:

Smeller ansiktet i asfalten i 55 kilometer i timen
Martin Hoff ble fraktet bort til flere dager på sykehuset etter det fæle fallet i Skien. Halvannen uke senere er oppsummeringen at han hadde griseflaks.
01:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.