Oppdater med kommentar fra Ryanair.

Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS sier til avisen at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen på Gardermoen fra 1. september.

Dette er rettigheter som Ryanair fikk tildelt fra sommerprogrammets start i slutten av mars i år, men som de valgte å utsette til 1. september – trolig for å se an skjebnen til forslaget om flypassasjeravgift.

Ryanair vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten.

Det er foreløpig ikke avklart om det irske lavprisselskapet vil ta i bruk trafikkrettighetene de er tildelt, eller om de venter med å starte opp til sommerprogrammet mot slutten av mars neste år.

I en kommentar sendt ut på e-post i dag skiver Ryanair:
«Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte «miljøavgiften» på flyreiser som den norske regjeringen har innført. Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager»

 

Les mer:
Ryanair vil ikke kommentere Rygge-nedleggelsen
Rygge varsler avvikling
Sp: Rygge-avvikling katastrofe for Moss  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.