Fisken, som rømte fra Lingalaks sitt anlegg tirsdag, har et snittstørrelse på mellom 4 til 4,5 kilo, opplyser Fiskeridirektoratet.

Samfunnskontakt i Lingalaks, Kjetil Hestad, sier til Bergens Tidende at det ble oppdaget hull i noten og at det umiddelbart ble iverksatt tiltak for å bøte på skaden.

Fisken har spredt seg til et større område, og Lingalaks pålagt utvidet gjenfangstplikt.

- Gjenfangst består blant annet i at vi har satt ut flere kilometer med garn. Gjenfangst har pågått i hele natt og vil fortsette utover dagen, sier Hestad onsdag morgen.

– Det som har skjedd er svært beklagelig. Vi har gjort og gjør det som står i vår makt for å begrense skadene. En del av oppfølgingen blir å ta kontakt med elveeierlagene i Etne og Hardanger. Det er sesong for villaksfiske like om hjørnet, sier Hestad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.