Det såkalte adresserte brevvolumet falt med hele 14 prosent i årets tre første måneder, opplyser konsernet i en pressemelding. Spesielt de største kundene innen bank og finans har redusert antall brevsendinger kraftig. I første kvartal var nedgangen på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt var resultat før nedskrivninger og engangseffekter innen postsegmentet 176 millioner kroner i første kvartal, hele 149 millioner mindre enn i det samme kvartalet i fjor.

– Resultatet understreker viktigheten av både gjennomførte og planlagte tiltak. Regjeringens forslag om å slå sammen A- og B-post er et viktig og nødvendig neste skritt for å tilpasse servicetilbudet til kundenes endrede bruk av Postens tjenester, sier avtroppende konsernsjef Dag Mejdell.

Stortinget vil trolig behandle dette forslaget allerede før sommeren. Endringene vil da kunne gjennomføres i løpet av 2017.

Både stabs- og støttefunksjoner i Posten er kuttet i løpet av første kvartal. Dessuten er postleveringen på lørdager avviklet, mens det er gjort endringer i landposttjenesten. Posten skriver at det blir gjennomført løpende «bemanningstilpasninger». (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.