I snitt panter hver nordmann 186 flasker i året – eller en flaske annenhver dag. Det fører oss inn i verdenstoppen, hvor vi ligger hakket foran svenskene, som ligger på en solid annenplass med 171 panteenheter per hode i året, skriver VG.

Markedsdirektør Randi Haavik Varberg i panteselskapet Infinitum mener økt miljøbevissthet hos publikum er en av forklaringene på at det pantes mer. Men det har også kommet flere pantbare flasker på markedet.

Like fullt kommer ikke alle bokser og flasker som selges i butikk, tilbake som pant. 86 prosent kommer i retur – en liten oppgang fra året før, hvor panteprosenten var på 85.

Det pantes mye over hele landet, men helt på toppen ligger Troms med 231 flasker eller bokser per innbygger. Østfold ligger lavest med bare 147 enheter per innbygger.

– Svenske tall viser at det er nettopp grensebyene som topper pantestatistikken. Det betyr i praksis at nordmenn som handler over grensen også returnerer til Sverige med panten, sier Varberg. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Høili selger strandeiendom for 66 mill.

Holder kortene tett om skatteparadis dnPlus  (DN+)

Nå kan du kjøpe luksusyachter, privatfly og rådyre diamanter på milliardærenes «Finn.no» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor