De norske bilene er fortsatt dominerende, selv om de taper markedsandeler over tid.

Norske lastebiler transporterte 1,1 millioner tonn gods til og fra Norge i 1. kvartal i år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er en svak nedgang på 0,2 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

Markedsandelen ved eksport var 52,7 prosent. Ved import hadde de norskregistrerte bilene en andel på 20,3 prosent av den samlede transporterte godsmengden.

I alt 3,2 millioner tonn gods ble fraktet over grensen med lastebiler i 1. kvartal i år. Det er 0,5 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor.

De baltiske lastebilenes markedsandeler av godstransporten til og fra Norge øker gradvis og var i 1. kvartal i år kommet opp i 8,9 prosent. Polskregistrerte biler hadde omtrent tilsvarende markedsandel med sine 7,8 prosent, 0,1 prosentpoeng mer enn i tilsvarende kvartal 2015.

Samlet var disse landenes markedsandel 1,0 prosentpoeng større enn i 1. Kvartal i fjor. Svenske bilers andel gikk ned med 1,9 prosentpoeng og var i 1. kvartal på 27,8 prosent. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Omsetningen av «tjukkasskoen» har doblet seg hvert år siden 2011

– Redsel er ikke noe for meg magasinetPlus (DN+)

Kjemper om digital renholdstrone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor