TDN Finans' presseklipp:

SIEM VIL SNU OPP NED PÅ KRISEBRANSJE.
Sammen med det amerikanske hedgefondet Elliot har Kristian Siem har etablert et fond på vel to milliarder norske kroner. Målet for fondet er å restrukturere hele den norske offshoreskipsbransjen. Siem Industries går inn med 50 millioner dollar i det nye fondet, mens Elliot tar resten. Den samlede egenkapitalverdien for de ni børsnoterte offshore-rederiene på Oslo Børs er rundt 4,5 milliarder kroner. Til sammenligning hadde selskapene utestående rentebærende gjeld på 70 milliarder ved årsskiftet. (DN side 4-5)

REFUSJONER PÅ OVER HUNDRE MILLIARDER.
Staten kan måtte betale flere titall milliarder til oljeselskaper som legges ned. Nedleggingsklare Noreco ber nå om 383 millioner kroner. Statens forpliktelser til å betale opphørsrefusjon har økt fra åtte til nær 20 milliarder kroner bare på de tre siste årene, ifølge Oljeskattekontoret. Swedbank-analytiker Teodor Sveen Nilsen mener opphørsrefusjon fra staten er North Energys selskapets beste mulighet for å skape verdier for aksjonærene. (DN side 10-11)

GIGANTKONTRAKT I IRAN.
Norske Hemla Vantage er i ferd med å inngå en kontrakt på 600 millioner dollar med et iransk selskap. Hemla vil opprette et joint venture sammen med Kharg Petrochemical Company, som skal produsere og eksportere lng innen 2017. (DN side 15)

KURSDOBLING FOR «NYE ALGETA».
Nordic Nanovector kan bli et nytt Algeta, men det prises på ingen måte inn. - Jeg tror ikke markedet helt skjønner selskapet, sier konsernsjef Luigi Costa på kapitalmarkedsdagen. (FA side 12)

LANG KINA-VINTER.
Kinas økonomi er inne i en lang vinter, selv om landet har en vekstrate på 6,5 prosent, mener Nicholas Yeo, Aberdeen Asset Managements aksjesjef i Hongkong og Kina. -Problemet er at kvaliteten på veksten er lav. Halvparten er fra investeringer i infrastruktur med lav avkastning, sier Yeo. Han tror ikke Shanghai- og Shenzen-børsenes innlemming i MSCIs verdensindeks kommer i år, men mener det kommer i løpet av et par år. (FA side 15)

NEI TAKK, RYGGE.
Orkla er interessert i å selge Rygge flyplass til staten. Orkla og Olav Thon-gruppen eier 40 prosent hver av aksjene i Østfold-flyplassen. Seniorrådgiver Jon Inge Lian i Avinor sier til NTB at det ikke vil være særlig fristende å overta en flyplass uten trafikk. Klokken 10 onsdag skal Ryanair etter planen offentliggjøre hva som er selskapets videre planer i Norge. (VG side 22)

SKUFFET OVER TAP.
Øystein Stray Spetalen fikk fredet 40.000 eposter i et bokettersyn, men er skuffet over at Skatteetaten skal få innsyn i 820 av dem. (DN side 13)

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert: