300 svenske SAS-piloter går fredag kveld ut i streik med umiddelbar virkning, opplyser SAS til SVT Nyheter etter at forhandlingsfristen utløp klokken 18.00 fredag kveld.

Dette innebærer at rundt 4000 reisende blir rammet av streiken fredag kveld, ifølge tv-kanalens opplysninger.

- Leit og beklagelig

Ifølge pressetalsmann Knut Morten Johansen i SAS blir passasjerer som reiser med SAS fra norske flyplasser rammet i begrenset grad av streiken.

Fredag er det rundt 300 passasjerer på tre avganger fra Oslo til Stockholm som blir rammet.

- Noen utsetter sin reise, andre avlyser og så eksisterer det heldigvis alternativer til Stockholm, sier Johansen.

SAS arbeider med å få fraktet passasjerene enten med tog eller buss til den svenske hovedstaden. I tillegg blir passasjerene tilbudt å overnatte på hotell.

Også lørdag vil passasjerer fra Norge bare i begrenset grad bli rammet av streiken, ifølge Johansen. På lørdager er det færre avganger, i tillegg til at det er også et fly med norsk bestning som opererer noen av avgangene.

- Det er veldig leit og beklagelig. Det var egentlig med et lettelsens sukk vi gikk mot helg i Norge, så fikk vi dessverre denne situasjonen i Sverige, sier Johansen.

Ny streikefare i neste uke

Både pilotstreiken i SAS og vektestreiken, som kunne ført til store forstyrrelser i flytrafikken i Norge torsdag og fredag, ble avverget etter at partene ble enige på overtid.

Men allerede i neste uke er det fare for at en ny streik kan skape problemer i flytrafikken.

LO Stat har fredag varslet streik for 234 ansatte i flyplassoperatøren Avinor og Avinor Flysikring, heter det i en pressemelding. En eventuell streik vil ramme flytrafikken i store deler av landet fra 17. juni klokken 11.00.

Les mer: Varsler streikefare i luftfarten

Følg markedene med DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Solenergi truer millioner av arbeidsplasser  

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

– Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Se DNtv:

Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.